Vind je het heerlijk om nieuwe bestemmingen te ontdekken? Eén van de beste keuzes die je kunt maken, is om naar Australië te gaan. Dit reusachtige land heeft onwijs veel te bieden, is onvergelijkbaar met een ander land op onze aardbol en leent zich geweldig voor allerlei soorten vakanties. 

Wil je bijvoorbeeld backpacken in Australië? Of wil je met een camper of auto rondreizen? Dit reusachtige land biedt hier allerlei mogelijkheden voor. Om je komende vakantie naar Australië zo goed mogelijk voor te bereiden, is het aan te raden om onderstaande 5 tips op te volgen.

Denk goed na over wat je wilt doen

Het advies is om vooraf goed over je wensen na te denken. Wat wil je precies in Australië gaan doen? Wil je bijvoorbeeld de grootste steden van het land bezoeken? Of wil je graag van de indrukwekkende flora en fauna in dit land genieten? Dat laatste is in ieder geval goed voor te stellen, aangezien de dieren uit Australië een lust voor het oog zijn. Waar elders kom je nou aan koala en kangoeroe tegen?

Doordat het land zo groot is, kan het geen kwaad om je reis uit te stippelen. Om dit zo makkelijk mogelijk voor je te maken, moet je goed nadenken over hetgeen je wilt doen. Zet daarom je vakantiewensen op een rijtje en bereid je reis naar Australië daarmee goed voor.

Verdiep je in de juiste reisperiode

Weet je wat je in Australië wilt gaan doen? Dan weet je ook welke delen je van dit land wilt gaan bezoeken. Als je dat weet, is het zaak om je in de juiste reisperiode te verdiepen. Doordat het land zo groot is, is het klimaat door het hele land heen verschillend. Voor het oosten is de beste reisperiode hierdoor anders dan voor het westen. Verdiep je hier daarom even goed in.

Verdiep je goed in de vlucht

In één keer vliegen naar Australië? Dat is op dit moment niet mogelijk. Je hebt altijd met een tussenstop te maken, dus verdiep je even goed in de mogelijkheden. Over het algemeen kun je uit 5 á 6 tussenstops kiezen, dus bekijk goed wat je voorkeur op dit gebied geniet.

Regel je visum op tijd

Het is voor elke Nederlander verplicht om een visum voor Australië te regelen. Doe dit tijdig online.

Kijk kritisch naar de bagage die je meeneemt

 Het land Australië heeft voor elke toerist iets te bieden. Het is daarom belangrijk dat je vooraf goed gaat bepalen wat je wilt gaan doen. Als je dat weet, kun je ook gericht naar je bagage kijken. Het advies is om vooral erg kritisch te zijn. Aan een te zware koffer of backpack heb je in Australië namelijk niks.