Sta je op het punt om een Univé reisverzekering af te sluiten? Dan is het kiezen van de beste verzekering wel een vereiste. Iedere reis is anders en iedereen heeft weer andere behoeften tijdens de reis. Daarom bestaat er geen eenduidig pakket om te kiezen. Vanuit de basis kan je het namelijk steeds verder uitbreiden. Alleen dan haal je alles uit de verzekering en hoef je niet meer voor financiële verrassingen te staan. De verzekering beschermt jou tegen onverwachte gebeurtenissen tijdens je reis. Dit kan variëren van medische noodgevallen tot verlies van bagage, annuleringen of vertragingen van vluchten. Het is als een soort magische beschermingsmantel die je omhult terwijl je op reis bent. Let er hierbij op welke bestemmingen je bezoekt en voor hoelang jouw vakantie duurt. 

Verschillende dekkingen voor jouw verzekering

Daarna ga je door naar het soort dekking. Er zijn meerdere varianten mogelijk. De meest voorkomende zijn medische dekking, annuleringsverzekering en bagagedekking. Overweeg welke van deze het belangrijkst zijn voor jouw situatie. Medische noodgevallen kunnen je vakantie flink verpesten. Zorg ervoor dat je verzekering medische kosten in het buitenland dekt. Controleer ook of je je eigen risico moet betalen. Neem je ook veel bagage mee? Zorg dan dat je deze dekking ook toevoegt aan jouw verzekering. Het verliezen van de bagage is iets wat je niet wenst dat er gebeurt, maar het kan altijd gebeuren. Met de verzekering kan je de essentiële benodigdheden weer aanschaffen en jouw vakantie toch op een goede manier voortgezet kan worden. 

Niet voor verrassingen komen te staan

Het kan ook zomaar zijn dat je jouw reis vooraf toch moet annuleren. Rekening houden met een annuleringsverzekering is daarom ook een vereiste. Het brengt veel financiële lasten met zich mee als je moet annuleren. Denk aan de vlucht, accommodaties en eventuele andere boekingen die je hebt gemaakt. Een annuleringsverzekering kan je hierbij helpen, maar lees de voorwaarden zorgvuldig door om te weten wanneer je wel of niet gedekt bent. Niet alles is meegenomen in de dekking en je wilt niet voor verrassingen komen te staan. Door alles mee te nemen bij het maken van een keuze, kan je voorkomen dat je iets over het hoofd ziet. Denk aan het onmogelijke, zodat je tijdens jouw vakantie niet voor verrassingen staat. 

De laatste stappen snel doorlopen

Vergeet bij het vinden van de verzekering die bij je past ook niet te kijken naar de polisvoorwaarden. Deze voorwaarden laten namelijk zien wat wel en niet gedekt is. Soms zijn bepaalde gebeurtenissen niet meegenomen in de dekking, waardoor je zelf voor de kosten opdraait. Als er onduidelijkheden zijn, kan je altijd navragen bij de verzekeraar. En overweeg ook om jaarlijks te kijken naar een nieuwe verzekering. Jouw reisbehoeften kunnen te allen tijde veranderen. Hierdoor past jouw oude verzekering wellicht niet meer bij jouw situatie. De flexibiliteit die hiermee gepaard gaat, helpt om steeds weer met een gerust hart op vakantie kan gaan. De verzekering regelt achter de schermen de rest.